Provençaalse dorade

Provencaalse doradeVoor 4 personen:
4 kleine dorades of 2 grote
4-6 aardappelen, afhankelijk van grootte
4 ontvelde tomaten
1 ui
laurierblad
tijm
zwarte olijven
olijfolie
zout en peperVerwarm oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal met wat olie in. Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Leg ze op de bodem van de ovenschaal. Leg de in ringen gesneden ui erop. Strooi een tl tijm erover. Als je dat wilt kan je nog een scheut bouillon of witte wijn er overheen schenken. Zet dit ca 30 minuten in de oven.

Snijd de ontvelde tomaten in plakjes en indien gewenst de olijven wat kleiner. Stop in de buikholte van de dorade een takje tijm (eerst ontdoen van ingewanden, als die, zoals bij mij, er nog inzitten. Bah, vies klusje, eerste keer).

Haal de ovenschaal uit de oven, leg de tomaten erop, het laurierblaadje, de olijven, wat zout en peper en de dorade die ook met een klein beetje zout en peper is ingewreven. Zet dit geheel terug in de oven en laat verder garen. De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de dorades, voor een eenpersoons dorade was 30 minuten voldoende.

Geef er nog een frisse salade bij. Bon app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *