Super simpel recept, je bent alleen tijd kwijt met het laten stoven van de saus en et het garen in de oven. Ideaal als e veel mensen te eten krijgt (mits je een grote ovenschaal hebt). Je hele huis geurt ernaar.
3 teentjes knoflook
olijfolie
3 blikken gepelde tomaten
bosje tijm, rozemarijn, salie, peterselie
zout en peper
3 flinke aubergines
wat geraspte belegen kaasSnij de teentjes knoflook fijn.
Verhit een flinke scheut olie en bak de knoflook in 5 minuten glazig op laag vuur.
Voeg de tomaten uit blik toe, 1 blikje water (wat dacht je van witte of rode wijn?) en de geplukte en fijngesneden kruiden toe.
Voeg peper en naar smaak zout toe en nog een scheut olijfolie.
Kook de saus ca 35-45 minuten op laag vuur tot ze geurig en kruidig is.
Verhit oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergines in lange plakken en beleg een wijde lage ovenschaal met de helft van de plakken aubergine.
Schenk er een laag saus overheen (helft)
Leg er nog een laag aubergines op en verdeel de rest van de saus er over.
Besprenkel met wat olie en bestrooi met de kaas.
Stoof de daube in de oven in circa 45 minuten gaar.
PS ik vond de 45 minuten wat te kort: de aubergines waren nog flink stevig. Volgens mij is de bedoeling dat ze helemaal zacht zijn. Dus volgens mij een uur in de oven!