Een heerlijk bijgerecht bij een uitgebreide lunch of picknick, ’s avonds is deze salade ook heerlijk. Recept is voor ca 8 personen.
5 à 6 dunne courgettes (zorg dat ze stevig zijn van binnen, niet sponzig)
3 tenen knoflook, fijngeknepen
3 citroenen, uitgeperst
1 bosje basilicum, in smalle sliertjes gesneden
25 cl goede olijfolie
zout & peper
wat Parmezaanse kaas, gerasptWas de courgettes en snijd ze zo fijn je kan in plakjes. Of met een mandoline of een fijne schaaf, dat werkt ook prima.
Maak een soort dressing van de citroensap, de knoflook, de olijfolie en wat zout en versgemalen peper.
Leg in een mooie schaal een bodempje met courgettes.
Lepel daar wat dressing over en strooi er wat basilicum op.
Leg de volgende laag courgette erop en weer dressing met basilicum.
Herhaal dit een keer of vier.
Laat dit een nacht in de koelkast intrekken.
Serveer de volgende dag met een schepje parmezaanse kaas erop.