Venkelrisotto

Venkelrisotto met zalmvoor 4 personen
1 grote venkelknol
4 eetl. boter of olie
1 ui gesnipperd
300 gr. ristottorijst
scheutje droge vermout
1 groentebouillontablet (of vis-, of kippe-)
4 takjes peterselie
versgemalen peperMaak de venkel schoon en snijd het groen eraf en bewaar dit. Snijd de venkel in kleine stukjes.
Verhit de boter of olie in een pan.
Bak de venkel en de ui ca. 5 minuten al omscheppend.
Roer de rijst erdoor en bak deze ca. 2 minuten mee.
Breng intussen 6 dl. water aan de kook en los de bouillontablet hierin op.
Voeg aan de rijst de scheut vermout toe en blijf roeren.
Giet zoveel bouillon bij de rijst tot deze net onder water staat.
Laat de rijst onder af en toe roeren koken tot de bouillon bijna is opgenomen.
Giet er vervolgens steeds scheutjes bouillon bij en kook de rijst net zolang tot hij beetgaar is.
Dit duurt ca. 25 minuten(de bouillon hoeft niet op te zijn, dit ligt aan de rijstsoort).
Knip de peterselie en het venkelgroen fijn en schep dit door de rijst.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.

Ik heb een stukje gebakken zalm erbij gegeven, waarbij ik door het bakvet wat stukjes zongedroogde tomaat en wat citroensap heb geroerd.
Voor vegetariërs kan je heel eenvoudig wat geraspte Parmezaanse kaas door de risotto roeren en wat er overheen. Zelf vind ik het met vis lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *