Hierbij een lekker/fris recept voor de lange avonden. De combinatie van garnalen met avocado is elegant en het pepertje geeft het een pittig accent. Serveer koel in een mooi glas.
Voor 6 personen
500 g rijpe tomaten
1 kleine rode peper
800 g roze garnalen, ongepeld
6 avocado’s
2 limoenen
10 cl slagroom
zout, peper
Snijd de citroenen in tweeën en pers ze uit.
Snijd 4 avocado’s in tweeën en haal de pit eruit. Leg het vruchtvlees in een blender. Voeg het citroensap, peper en zout toe. Meng tot een gladde puree. Giet het mengsel in een grote kom.
Klop de slagroom. Voeg zout en peper toe en meng dit met de avocadopuree. Bewaar koel.
Was de peper en ontdoe van zaadlijsten. Hak zeer fijn.
Snijd een kruis in de tomaten. Doe ze 20 seconden in kokend water. Verwijder het vel. Ontdoe van de zaadlijsten en snijd ze fijn.
Mix het tomatenvruchtvlees met de gehakte peper tot een dikke saus. Giet in een kom en breng op smaak met wat zout.
Pel de garnalen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de tomatensaus.
Schil de overige avocado’s en snijd ze in reepjes. Besprenkel ze met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Doe dit in laagjes in mooie glazen: laagje tomatensaus met garnalen, een laag avocadomousse en een laag van plakjes avocado.
Herhaal dit nog een keer en eindig met een toef avocadomousse.
Houd dit koel tot het serveren.
Idee
Je kan de garnalen vervangen door krab, surimi of zelfs door kreeft!