Hors d’oeuvre voor 4 personen:
2 tomaten
80 ml extra vierge olijfolie
60 ml witte wijn
2 sjalotjes, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
6 korianderkorrels, geplet
1 laurierblad
1 takje tijm
500 gr champignons
2 el citroensap
zout en peper
snufje suiker
1 el gehakte peterselieSnijd een kruis in de bovenkant van de tomaten en dompel 20 seconden in kokend water. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Doe de olie, wijn, tomaten, sjalotjes, knoflook, koriander, tijm en 250 ml water in een pan (geen aluminium). Breng aan de kook, sluit de pan en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de champignons toe; laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken (zonder deksel). Schep de champignons met schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen in een schaaltje.
Kook de overgebleven vloeistof in tot je nog ongeveer 250 ml over hebt. Verwijder het laurierblad en de tijm. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout, peper en suiker. Giet de saus over de champignons en laat het geheel afkoelen. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer koud.