Sandra heeft ons vandaag verrast met heerlijke Zalm-yakitori met rozemarijn aardappeltjes uit de oven en een goed gevulde salade.
Voor de zalm is nodig:
– 4 stuks zalmlende
– 150 ml sojasaus
– 150 ml sherry (of mirin)
– 1 el bruine suiker
– eventueel scheutje sake
Bak de zalm kort aan beide kanten aan in wat olie. Meng de overige 3 ingrediënten en voeg die aan de pan toe. Laat een paar minuten lekker sudderen en schep af en toe wat saus over de zalm.
NB: de zalm kan eenvoudig worden vervangen door bv kalkoenfilet of kipfilet als je niet van vis houdt.
Kook voor de rozemarijnaardappeltjes krieltjes kort in wat water. Snijd ondertussen een rode ui en plet 5 knoflooktenen. Leg deze in een ovenschaal. Schep de krieltjes er door heen met een scheutje olijfolie. Strooi er rozemarijnnaaldjes, verse peper en wat zout over. Laat dit 20-30 minuten in de oven garen, roer tussendoor een paar keer om. Qua timing zal je dit dus ver voor de zalm doen.
Voor de salade: veldsla mengen met stukjes komkommer, tomaat, stukjes rode ui, gekookt ei en eventueel verbrokkelde feta. Slechts wat goede olijfolie erover sprenkelen en wat verse peper.
We hebben gesmuld! Dank je San! Heerlijk