Voor 4 personen:
– 750 g biologische kippendijen
– 2 el ras el hanout
– 1/2 el kaneel
– zout, peper, olijfolie
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 tomaten
– 3 venkelknollen
– 1/2 bosje peterselie
– 1 el venkelzaad
– 200 g gewelde pruimen
Wrijf de kip in met ras el hanout, kaneel en wat zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan (of tajine) en bak de kip op matig hoog vuur rondom lichtbruin. Zet het vuur laag. Snijd uien en knoflook ondertussen in plakjes, tomaat in stukjes, en venkel elk in 6 parten (of ook gewoon in plakjes, waar je zin in hebt). Snij de peterselie fijn. Voeg ui, knoflook, tomaat en een klein glaasje water (overigens smaakt witte wijn erdoor ook prima) toe aan de kip, en laat het afgedekt circa 40 minuten stoven. Voeg de venkel, peterselie, pruimen en venkelzaad toe en laat dat afgedekt nog circa 15 minuten mee garen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en een extra scheut olijfolie. Serveer met couscous, of met warm Marokkaans of Turks brood.
Overigens is mij nu voor het eerst overkomen dat ik vergeten ben een foto van het gerecht te maken. Ja, achteraf: het smaakte prima dat ik jullie alleen een foto van de afgekloven botjes kan tonen. Als ik hem nog een keer maak, zal ik proberen de foto niet te vergeten. Bij deze dus, een nieuwe foto, een paar weken later.