Voor 4 personen:
1 kippenbouillontablet
4 sinaasappels
400 gr kipfilet in blokjes
2 el kaneel
1 tl komijnpoeder
zout en versgemalen peper
3 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
600 gr courgette, in blokjes
300 gr couscous
4 el pijnboompitten, geroosterd
2 el peterselie, fijngehaktBreng 500 ml water aan de kook en los het bouillontablet erin op. Pers 1 sinaasappel uit.
Schil de andere sinaasappels dik, zodat ook het wit weg is, en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de sinaasappelpartjes
Vang het vrijkomende sap op.
Schep de kipblokjes om met 1 el kaneel, komijn, en zout en peper naar smaak.
Verhit olie in een wok en roerbak op hoog vuur de kipblokjes net gaar in ongeveer 4 minuten.
Schep de kipblokjes uit de pan en houdt warm.
Voeg de ui aan de pan toe en roerbak 2 minuten. Schep de courgetteblokjes erbij en roerbak nog 1 minuut.
Schenk het sinaasappelsap en de warme bouillon erbij en breng het vocht op hoog vuur snel aan de kook.
Neem de wok van de warmtebron. Voeg de couscous en de kipblokjes toe, schep alles om en laat dit 6 minuten afgedekt wellen.
Schep de sinaasappelstukjes door de couscous.
Maak op de borden een mooie berg van de couscous en bestrooi met de pijnboompitjes, peterselie en een beetje gemalen kaneel.
Voor de liefhebbers kan je ook nog 1 teentje knoflook toevoegen, een rode paprika (doe dan iets minder courgette) en een handje gewelde rozijntjes.