Ofwel: franse omelet met witlofsalade (nee, geen andijvie!) voor 2 personen
50 gr boter of vloeibaar bakproduct
250 gr champignons
zout en versgemalen peper
4 eieren
3 el room
1/2 el verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
2 el gehakte peterselie en/of bieslook
100 gr camembert, in plakjes (of brie)
voor de witlofsalade:
2 el olijfolie
1 el witte balsamicoazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
2 struikjes witlof, in heel smalle reepjes
100 g pitloze witte druiven, gehalveerd (of appel, sinaasappel, is ook prima)Maak voor de salade de dressing. Meng de salade de witlof, de druiven en de dressing.
Verhit helft van de boter en bak de champignons met wat zout en peper in 2-3 minuten toch vocht verdampt is. Houdt warm.
Klop ondertussen de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
Verhit rest van boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat op matig vuur stollen.
Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
Leg als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van de omelet de plakjes camembert en daarop de champignons.
Klap de omelet dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
Serveer een halve omelet per persoon met de witlofsalade. Garneer met rest van peterselie.
Lekker met bruin (stok)brood erbij.
En waarom zit er geen plaatje bij?
Vergeten, het was al op voor ik er erg in had. Sorry!