Een heerlijke frisse salade voor bij de lunch, of als hoofdgerecht met een stukje geitenkaas, een quorn schnitzel of een gebakken kaasplak erbij.
voor 4 personen:
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1/2 rode ui, fijngesneden
1/2 komkommer
2 tomaten
handje zwarte olijven (mogen stevig van smaak zijn, van die turkse met pit zijn lekker, of de taggia olijven uit italie, maar niet die slappe hap die AH meestal verkoopt)
peterselie
1 teen knoflook
honing
witte balsamico azijn
goede olijfolie
zout en peperWas de komkommer, snijd hem doormidden, verwijder zaadlijst en snij in halve maantjes.
Was de tomaten, verwijder zaadlijsten en snij in blokjes
Snij als je dat wilt, de olijven iets kleiner
Hak de peterselie fijn
Maak de dressing van wat 1 tl honing, 1 el witte balsamicoazijn, 2 el olijfolie, de fijn geperste knoflook en wat zout en peper.
Roer alles door elkaar en voila, in nog geen 10 minuten staat er een heerlijke salade op tafel.